С общи усилия обитателите на квартала дадоха знак, че ще бранят духа на мястото

 

 Снимки: Александър Богдан Томпсън

 

Солистите на Опера Пловдив Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев, в акомпанимента на пианистката Ралица Ботева, изнесоха камерен концерт с обичани класически арии на открито по покана на общността в Капана снощи. Творците  подкрепиха посланието на обитателите на квартала, заведения и творчески индустрии, че тази зона в Пловдив е символ на културното и градско развитие на града и трябва да остане такава.

 

Солистите успяха да се включат в инициативата въпреки натоварената си програма по подготовката на фестивала Opera Open, който се открива на 10- ти юли и ще продължи до 12-ти септември с 11 вълнуващи заглавия на Античния театър.

 

Инициативата бе организирана в отговор на попфолка, който звуча по време на абитуриентски бал на така наречения площад „Широкото”. И се случи тъкмо там. Събитието бе подкрепено от десет заведения, които солидарно участваха в събитието и елегантно заявиха на всички, че ще бранят духа на Капана- Котка и Мишка, Паваж, Ениуей, Арт и Шок, Сентръл Перк, Ди Вино, Нож и Вилица, Барабан, Мармалад, бар Кю.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…