Сиси Батинкова: Философията на едно 23-годишно момиче

Стиляна е само на 23, а вече е достигнала до една, според някои хора, по-добра философия за живота: "Да даваш е по-добро, отколкото да вземаш."

Пред Humans of Plovdiv тя сподели за пътя си до момента на промяна:

“От малка бях себична – интересувах се само и единствено от своите желания! Oт всички хора около мен вземах, каквото си поискам, гладувайки за любов, радост и щастие. Егоцентризмът е като черна дупка – поглъща всичко и никога не е задоволен. Колкото повече вземах, толкова повече се отдалечавах от радостта и мира, но и толкова повече ги исках. Порочен кръг! Търсех любов – получавах самота и депресия!

Докато моят най-добър приятел, загрижен за мен, ме накара да се погледна като в огледало. Беше тежко, но реално! Резултатите в живота на егоистичния човек са неизбежно срам, самота, нещастие, неспособност да приемеш или да дадеш любов. От момента, в който видях този образ в огледалото, го намразих и знаех, че е дошло време за промяна!

Реших да се доверя на приятеля си, че да даваш е по-добро – да даваш с чувствителност за нуждата на другия човек. Това ме накара да порасна! Разбрах, че да мислиш за състоянието на друг, може да премахне самотата. Давайки, осъзнах, че да си благословение за останалите, е щастие.

Сега повече ме интересува какво мога да дам, как мога да съм полезна. Мога ли да донеса живот, радост? Мога ли да дам усмивка, прегръдка, прозрение, вдъхновение?

Искрено вярвах, че ще получа любов, като я взема от някой друг. Докато не позволих на Любовта да ме напълни и да ми покаже, че любов означава да даваш.”

Още истории като на Сиси вижте в страницата на Humans of Plovdiv: http://humansofplovdiv.com/ или във Facebook: https://www.facebook.com/humansofplovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…