Засилват контрола  Капана заради шума в публичните пространства

Откритата сцена Ядрото в Капана ще се превърне в малка зала за културни събития. Тази информация, която Под тепето тиражира преди близо месец, бе потвърдена официално от кмета Иван Тотев днес. Идеята е сцената на улица Загреб да живее и през зимните месеци, а не да приема мероприятия само през лятото, както е сега.  Започваме да събираме идеи за бъдещата зала в Капана. В понеделник ще правим обсъждане в квартала, на което ще поканим всички културни оператори, които организират събития на Ядрото, за да помислим заедно за бъдещето на закритото пространство за култура. Ще съгласуваме всяка една стъпка с тях. Идеите, които родят срещите ни, ще залегнат в проектното задание за залата. Засега имаме идеи само за функциите й. През лятото тя ще се отваря на 100 процента и ще е като открита сцена. Предвидено е да бъде на две нива, с голяма тераса, съобщи Иван Тотев.

Той влезе в темата и за подписката, която жителите на Капана пуснаха срещу шума в квартала. Кметът подчерта, че в петък се е провела среща в район Централен, на която е станало ясно, че проблемът с шума не идва от заведенията, а от хората по улиците. Засилваме контрола в Капана и публичните пространства. Изводът от срещата при кмета на Централен Георги Стаменов е именно такъв- че шумът идва точно от публичните пространства, не от заведенията. Затова и няма да минимализираме работните времена. Заедно със собствениците им ще регулираме процеса. Смятам, че Капана е важен елемент от градската тъкан, развива се в правилната посока, коментира градоначалникът.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…