Работата на Христо Гелов събра огромна популярност в социалните мрежи по целия свят само за дни

Пешеходните пътеки обикновено са доста скучни. Да, факт е, че тяхна функция е изключително важна за движението по пътищата, но се изобразяват доста скучно, а именно само в бели ивици по сивия асфалт. Христо Гелов, обаче, превърна обикновеното пресичане на улиците в Мадрид в истинско цветно преживяване.

Гелов от няколко години работи в Испания, в артистична компания, но полето му за изява е доста по-широко. Художникът се превръща пешеходните пътеки в Мадрид в цветни произведения на изкуството, които са част от неговия проект „Funnycross”. За целта, той използва пъстри цветове и геометрични шарки, като по този начин вдъхва живот на остарелите публични инсталации. 

"Funnycross” използва пешеходни пътеки, за да се намеси в градския пейзаж, споделя на художника. Метафората "мост между два бряга" е отправната точка на тази артистична намеса. Това не е само за естетиката, все пак, надявам се, че така ще се подобри информираността както на пешеходците, така и на шофьорите, допълва още той.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…