Фасади на обществени сгради на стойност над 30 000 лева подариха на градовете Пловдив, София и Габрово организаторите на конкурса „Нарисувай ми стена“

Художниците са рисували общо повече от 28 дни и са прекарали над 170 часа на вишка

Амбициата на организаторите е да напраят конкурса ежегоден като през пролетта на 2017 ще се анонсират условията на следващото издание. Плановете са и повече градове от страната да имат възможност да участват с фасади – водят се разговори с общини. 

Реализираните проекти са: Габрово - проект „Сред съня на въображението“ на Виктория  Георгиева MOUSE (ЦДГ Мики Маус завършена за 7 дни). Пловдив - проект „Мимикрия“ на Алекси Иванов. (СОУ Св. Софроний Врачански завършено за повече от 15 дни непрестанна работа). София проект „Вековна гора“ на Албена Цонева и Костадин Кокаланов (културен център в Люлин реализиран за 6 дни). 

Проектите:  http://www.narisuvai.bg/bg/konkurs/pobediteli.html 

В духа на конкурса цвят на годината, чийто фаворит, съвпадна с избора на художниците, най-използваните цетове в проектите са синьо, синьо-зелено и зелено. За 2016 г. за цвят на годината в България беше избран от над 400 дизайнери цвят нептун (комбинация от синьо и зелено). 

Интересни моменти от процеса на изработка, както и реакцията на местните общности може да видите във филмчето за проекта  https://vimeo.com/185546483

34 проекта на художници от цялата страна кандидатстваха за възможността да украсят 4 знакови сгради в София, Пловдив, Пазарджик и Габрово. Партньорската инициатива е на Сдружение Трансформатори и  Оргахим АД – Русе. Платформата “Нарисувай ми стена” подкрепя реализирането на художествени решения за обществени  градски пространства и интериори на обществено значими сгради в цялата страна. 

Прилагаме снимки на стените преди и след рисунките.

3 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…