Радостни възгласи, детски смях и звук от настройване на инструменти се разнасят в този момент из квартала

Макар че днес е значително по-хладно, а слънцето се е скрило и не желае и за миг да се покаже, това не плаши никой от посетителите на Капана фест. От сутринта улиците са пълни с хора и няма миг, в който това да не е така. Посетителите на тридневния празник идват от най-различни краища на страната, а пъстрото събитие привлече погледите и на чуждестранните посетители на Пловдив.

По всички улички на квартала се носят радостни възгласи и детски смях. Малчуганите се радват на всичко около себе си, а някои от тях кротко са седнали на столчетата и рисуват с флумастери и моливи. Други пък, съпроводени от своите родители, тръпнат в очакване да се покатерят на стената за катерене и да подскачат на батута. Точно срещу тях, пък, 10 страни представят своята национална кухня и минувачите спират, за да опитат храни от Индия, Китай, Пакистан, Иран, Русия и други.

По улиците можете да видите изложени постери, картини, скулптори и различни интериорни решения, които няма как да не привлекат окото ви. Ароматът на вкусна храна се носи из почти всяка уличка. Ту палачинки с малиново сладко, ту бургери с телешко… 

На сцените, пък, вече тече трескава подготовка от първите групи, които ще заемат местата си тази вечер. Акустичната сцена започна само след час, а малко по-късно стартират и останалите две. Усмивки и добро настроение – това е Капана от сутрин до вечер.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…