Флагчетата ще отстъпят място на коледната украса

Дойде време „Чистота Пловдив” да премахне знаменцата в  Капана, които се задържаха повече от месец. Този път акцията по почистването се провежда тихо и кротко, без недоволство от страна на живущите и работещите в квартала.

Когато последния път, през лятото, флагчетата бяха свалени, цялата зона, а и не само, се вдигна на бунт. Провеждаха се срещи, разпалени дискусии, а общината бе атакувана. Докато не се разбра, че шарените парчета плат са регламентирани само за определени периоди, най-вече по фестивали. Те бяха качени за последния Капана фест, а сега, точно преди Коледа се махат, за да изчистят пространството и на тяхно място да дойде коледната украса, която всички в творческата зона чакат.

Макар че флагчетата са изключително симпатични, не може да пропуснем факта, че от зимните дъждове и ветрове те се захабяват. Точно затова и някои от обитателите на квартала отчетоха, че с премахването им улиците светват от бледите лъчи на слънцето.

Най-вероятно, пак ще зърнем знамената чак на пролет, когато цветовете в природата ще се завърнат и те само ще ги подчертават. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…