Гостуването на варненския екип е съчетано и с работна среща с фондация „Пловдив 2019“ за планиране на съвместни инициативи

Възможности за включване в проекти, обучения и международно младежко сътрудничество ще представи екипът на Варна - Европейска младежка столица 2017 в Пловдив. Инициативата е с подкрепата на „Пловдив 2019“. На  27 февруари от 11.00 часа в Малка конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ младежки организации, културни оператори, творци, също и всички заинтересувани могат да се запознаят с програмата и възможностите за участие в събитията и проявите на младежката столица за тази година.

Основен акцент в програмата на Варна - Европейска младежка столица 2017 са социалните иновации, стимулиране на обществената среда, която активизира и подкрепя младите хора. Възможностите за включване на младите в изграждането на политики на местно и национално ниво са също част от направленията, които ще бъдат представени на форума.

Европейска младежка столица е титла, която се присъжда на европейски град за период от една година. Варна е градът носител на титлата за 2017-та година. От годината на инициирането 2009-та до момента европейски младежки столици са били: Ротердам, Холандия (2009 г.), Торино, Италия (2010 г.), Антверпен, Белгия (2011 г.), Брага, Португалия (2012 г.), Марибор, Словения (2013 г.), Солун, Гърция (2014 г.), Клуж-Напока, Румъния (2015 г.) и  Ганджа, Азербайджан (2016 г.). Домакин на титлата за 2018-та година е португалският град Кашкаиш.

Партньорството между Пловдив и Варна в контекста на европейските проекти стартира още миналата година. Гостуването на варненския екип е съчетано и с работна среща с фондация „Пловдив 2019“ за планиране на съвместни инициативи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…