Ще творим в квартала на занаятите през топлите месеци

Декорации от плат, интерактивни инсталации и пърформанси преобразяват уличното пространство в Капана следващите три месеца. Проектът „Лица/Faces/Caras“, подкрепен от фондация „Пловдив 2019“, ще оживи познатите улици на Капана с работилници по жонглиране и цветни декорации по фасадите на сградите. Любителите на театралното изкуство ще могат да видят артисти на кокили и живи статуи от театъра на огъня и сенките FIRETER.

Кварталът вече се радва на първите си пролетни промени с монтирането на шест цветни лиани. Следващите седмици те ще се разлистват, а своеобразните им плодове ще привличат вниманието на минувачите с кратка информация за историята на Капана. Авторът Пламен Иванов предвижда в началото на април да остави в квартала и спомен за емоциите, които носи месец март с арт инсталация, вдъхновена от събуждащата се природа.

Проектът ще обхване пространството на улиците – Златарска, Христо Дюкмеджиев, Загреб, Павел Куртевич и Кожухарска. Всички желаещи могат да се включат в преобразяването като участват в изработката на инсталациите или дадат своите идеи на фейсбук страницата на проекта: Лица/Faces/Caras & Fireter.

Промяната на емблематичните улици в Капана – квартал на творческите индустрии е в синхрон с концепцията на новата визуална идентичност на квартала -  Creative playground / Място за творчество и забавление:  http://visitkapana.bg

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…