Любовта и доброто настроение са водещи в деня за размисъл

Автор: Паулина Гегова

Фотограф: Александър Карамфилов

Броени часове ни делят от изборите в неделя, но както винаги пловдивчани са твърде позитивни и айляк и вместо да се затворят у дома и да разсъждават, заляха улиците на града.

Времето е прекалено хубаво и предразполага към разходки. Млади и стари, двойки, семейства с деца, приятелски компании или самостоятелни личности, които искат интимен отдих в градска среда, завладяха Главната улица, Копчетата, кафенетата и разбира се Трихълмието. Старият град бе препълнен както с кореняци, така и с чужденци. Попаднахме на голяма група азиатски посетители на държавата ни, които на всяка крачка снимаха архитектурните забележителности и красоти на Старинен Пловдив. А те бяха само част от общото цяло. Кой с бира в ръка, кой с безалкохолно, някои с велосипеди, други с коли, но всички с усмивка на уста.

Най-интересният феномен се появи в напълно неочакван облик – на чисто бял гълъб, символ на надеждата и чистотата, който прелиташе над насядалите по тепето хора, или кацаше на крепостната стена и им позволяваше да го хранят. Животното сякаш поемаше от доброто настроение наоколо и колкото и пъти да отлиташе, все се връщаше,позирайки за обектива ни.

Успяхме да заснемем и собственик на магазин, който размишляваше най-лесно с музика. Изпънал се на стол върху паветата, напълно се беше изолирал от заобикалящият го свят, останал сам с малката си китара.

В събота е време дори за сватби. От „Св. Богородица“ също се забеляза малък поток от хора. Но най-много от всички бяха влюбените. Като че ли с настъпването на пролетта и любовта стана по-видна и някак си ни топли от вътре.

Айлякът се чувства навсякъде днес. Просто излезте от портите на къщите си и ще станете част от този огромен къде координиран, къде не, хаос.

Колкото до изборите, явно на Небет тепе се мисли най-добре. Свежият въздух избистря мозъка, а гледката към многовековния Пловдив заражда телата с ентусиазъм и енергия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…