От новородени до пенсионери се събраха заедно, за да дадат официалното начало на сезона на велосипедите

Над 1000 души се събраха по-рано днес на площад „Съединение“, за да дадат официалното начало на велосезона в града под тепетата. Малки и големи пристигнаха с велосипедите си половин час по-рано, за да вземат фланелка и номер, и да се присъединят към шествието, което започва от площада и продължава към Гребния канал.

Не бяха един и двама и родителите, които пристигнаха с невръстните си деца. Татковци с кенгура също потеглиха с огромната група, заявявайки пред Под Тепето, че личният пример е най-добрият начин да възпитаме децата си. Малчугани също се присъединиха към шествието под строгия надзор на своите родители.

Изключителна еуфория цареше у всички, дори у минувачите, които изваждаха мобилните си телефони и започваха мигом да снимат насъбралата се тълпа от хора, всеки от които търпеливо побутваше колелото си, за да достигне до бул. „Марица“. Участниците в шествието споделиха, че не се притесняват от натоварения трафик в града под тепетата и допълниха, че ако повече хора започнат да карат велосипед, не само значително ще намалеят задръстванията, но и въздухът на Пловдив ще стане малко по-чист. 

Инициативата се провежда под надслов „Аз карам велосипед – последвай ме!“ и се провежда за втори път в Пловдив. След началото, което се даде на площад „Съединение“, малки и големи потеглиха към Гребната база, където ги очакват различни забавления, игри за най-малките и дори томбола. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…