Пловдивчани тропнаха хора с танцьорите от клуб „Чанове”

Клуб по български народни танци „Чанове” – Пловдив сложи началото на Великденските тържества под тепетата с шествие и концерт по Главната улица. Специално за дефилето в Пловдив дойдоха представители  на клуба от 8 града в България.  Всяка танцьорка бе затъкнала китка слънчоглед зад ухо, както подобава на истински лазарки.

Десетки танцьори в национални носии и обикновени пловдивчани и гости на града се включиха в шествието и танците. Те дефилираха от градинката на Джумаята по Главна улица, до площад „Централен“. Шествието премина с фолклорни ритми и жива музика по маршрута, а малки и големи се хващаха на хорото, което се извиваше на няколко пъти – пред стълбите на Каменица и на площада пред Общината. От страни и покрай тях потропваха дами, които не могат да сдържат българската си душа, иначе излезли на съботна семейна разходка.

Шествието прерасна в концерт по обяд пред Военния клуб на пл.“Централен“.

Такъв форум не е правен до момента в Пловдив, похвалиха се от клуба.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…