Смокинята пълзи хоризонтално над прогнилите дъски

Култовото място в Капана, наречено Ядрото, май няма да дочака сбъдването на нито един от проектите за него. То просто е оставено на градската природа. Силна смокиня е наклонила огромен клон, който расте хоризонтално по протежение на сцената от едната към другата улица.

Припомняме, че през лятото на миналата година на това място се състоя обществено обсъждане за съдбата на пространството. Това бе първото обществено обсъждане от нов тип – на мястото на самия проблем и с идване на управляващите при гражданството, а не на неутрална територия. Така на поизгнилата дървена сцена, наречена „Ядрото” се оформи една некултурна дискусия за съдбата й. Дебатът бе организиран от работещите там, след множество протести от живеещите за шум и мръсотия. Представителите на администрацията, които отидоха на крака при жителите на квартала, бяха повече от тях – 8:7. След едночасови пререкания и трите страни не стигнаха до консенсус. Съкварталците искаха тиха градинка с охрана, бизнесът – клиенти и фестивали, а управата предложи проект за многофункционална зала за култура. В крайна сметка присъстващите се разбраха за нова среща, която така и не се състоя.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…