Фестивалът DroneUp предизвиква гравитацията, гледаме филми с поглед към небето

Опъват 13 х 5 метров вертикален екран, а под него засяват трева

Фестивалът DroneUp идва, за да предизвика гравитацията. Голямата изненада на събитието тази година ще се проведе на 25-ти и 26-ти август, паралелно с вечерните прожекции на главната улица в Пловдив, в близост до Римския стадион. За първи път не само в България, но и в света, DroneUp ще обърне нещата с главата нагоре и ще предостави възможността да се гледат филми от небето с поглед към небето.

С подкрепата на Община Пловдив, ще бъде опънат 13 х 5 метров вертикален екран, така че гостите на фестивала ще могат да гледат дрон филмите под един уникален ъгъл.  Думата „гости“ е точна, защото фестивалът ще засее тревна покривка на самата главна и ще покани всеки в своята “градина“. 

Носете си одеало за пикник и се настанете удобно на „истинска“ трева, DroneUp ще се погрижи за останалото. Кажете „нагоре-надолу“ и се присъединете към оригиналния кино парк, обръщат се организаторите се към пловдивчани.

Фестивалът DroneUp ще се проведе за втора поредна година в Пловдив от 25-ти до 27-ми август 2017. За фестивала бяха подадени близо 90 дрон филма, от които международно жури избра 34 финалиста за традиционните вечерни прожекции на Римски стадион. Ръчно-изработените дървени DroneUp „Оскари“ ще попаднат в ръцете на общо 8 щастливци. По един победител ще бъде излъчен от всяка категория, а през 2017 г. за първи път ще има по 1 награда на публиката за всяка от фестивалните вечери.

Финалистите тази година са от 22 държави, а в журито преобладава ирландското присъствие. Палитрата от дестинации става още по-голяма, ако се вземат предвид локациите, на които са снимани филмите. Представете си разходка около земята в 2 уникални вечери. На всяка от фестивалните вечери ще бъдат показани филми по 3 от общо 6-те категории. Те са: Природа, Разказ и История, Пътуване, Градски, Екстремно и специалната категория за страната домакин - България. Между категориите ще има и музикални изпълнения на живо. Маritsa Brass ще открие мощно фестивала в петък, заедно с редица други интересни и нестандартни изпълнители. В събота настроението ще подържи експерименталния музикален проект AD-LIB DUO.
Вижте света от една различна гледна точка и усетете тръпката от най-спиращите дъха филми, снимани с дрон от цял свят. Мястото е известно – Римски стадион. В петък от 19.30 до 22.00 часа, а в събота от 20.00 до 23.00 часа. След прожекциите в събота, купонът продължава на Афтърпарти в клуб Бали, анонсират организаторите.

Освен вечерните прожекции на най-впечатляващите дрон филми, тази година фестивалът включва и дневна програма под формата на два дни посветени на дроновете. Съвместно с Мол Пловдив, фестивалът предоставя възможността всеки сам да усети тръпката да лети с дрон.

Вълнуващи преживявания очакват всички между 10.00-17.00 часа в събота и неделя - 26-ти и 27-ми август на територията на Мол Пловдив.

Посетителите ще могат да разгледат изложба на дронове, да видят двудневно търговско експо и ще имат възможността да се запишат за една от многото интерактивни работилници, посветени на небето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…