Стартира Фасада видео фестивал

Пловдив става отново столица на видео изкуството. От 8 до 10 септември ще се проведе тазгодишния Фасада видео фестивал, като прожекциите ще започват в 20.30ч. на Лапидариума в Стария Град.

Фасада видео фестивал събира за осми пореден път видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното издание, от постъпилите 265 филма от 49 страни са допуснати до участие 60 творби от 29 държави: Египет, Естония, Германия, Испания, Иран, Швейцария, Tурция, Нова Зеландия, Румъния,Франция, Колумбия, Русия, Италия, Япония, Катар, Великобритания, България, Португалия, Белгия,Швеция, Палестина, Америка, Сърбия, Австралия, Аржентина, Полша, Хонг Конг, Финландия,Тайланд.
В приятната обстановка на Лапидариума, пловдивчани ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в областта на видео изкуството. Публичното пространство на Стария град ще заживее и фасадата ще се превърне в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците от шест континента.

 Официалното откриване ще бъде на 8 септември от 20.00 часа, а на 10 септември ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада видео фестивал за 2017 година. 

Фасада видео фестивал е проект на Сдружение “Изкуство днес” в партньорство с Община Пловдив и Гьоте-институт България.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…