Поредно падна възнак под резачките на ул. „Георги Бенковски“

Ако общината действа толкова бързо при рязане на дървета без да има заявление от гражданите, защо не действа с тази бързина и по повод на техните заявления, питат търговци от улицата

Таня Кънева

Улица „Георги Бенковски“ в квартала „Капана“ тъгува от петък. Тъгува, защото е с дърво по-малко. Ако не вярвате, питайте хората, които го отрязаха. Те видяха как работещите и живеещите в тупика след ул.“Алцеко“ плакаха със сълзи за дървото.

Служителите на ОП „Градини и паркове“ не спряха близо 4 часа да обясняват на всеки, които ги попита „Защо“, че имат заповед дървото да бъде отрязано и тя е подписана от кмета, въпреки, че не знаеха кой точно кмет.

Репортерската ни проверка показа, че заповедта за премахване на дървото е издадена ден по-рано от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, след експертиза от еколозите на районната администрация. Тяхното становище е, че дървото е в лошо санитарно състояние, остаряло и опасно за минаващите. От районната администрация дори ни изпратиха снимки за състоянието на дървото, направени от експертната комисия.

Работещите и живеещите на улицата твърдят, че никога не са искали дървото да бъде отрязано. Нещо повече, те се учудват на бързата комисия, последвалата светкавично заповед за премахване и недоумяват защо, ако общината действа толкова бързо при рязане на дървета без да има заявление от гражданите, защо не действа с тази бързина и по повод на техните заявления.

Още през месец септември собственичка на ателие на същата улица внася подписка в Община Пловдив с искане улицата да бъде затворена за автомобили, а не да се превръща в паркинг на Синя зона. „До ден днешен ходя всяка седмица, за да видя до къде е стигнала подписката, но тя си стои на едно бюро. Отговор няма,“ разказа пред репортера ни Ива Иванова.  

Търговци от съседни обекти твърдят, че реконструкцията, която се извършва на тротоарите на улица „Г. Бенковски“ е трета или четвърта за последните 10 години.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…