Парапетът по брега на река Марица не успя да оцелее след "Паркове и градини". Общинската структура е разрушила и изхвърлила в реката голяма част от металния парапет, поставен там преди повече от 60 години. Заедно с металното съоръжение, в реката са захвърлени и друг вид строителни отпадъци - камъни и части от замазката. Унищожението е по южния бряг на реката, в близост до моста на Герджика.

Инцидентът се е случил при рязане на топола. Проектът за премахване на опасните дървета покрай реката тече от много време и това не е първият подобен случай на унищожаване на ограда по коритото на реката, съобщиха за "Под тепето" от "Паркове и градини". Причината е, че е премахвана голяма, над 30-метрова топола, и приоритет е било безопасността на хората, затова дървото е насочено към коритото на реката. Наоколо има и нови насаждения от чинари, като от общинското предприятие са внимавали да не нарушат и тяхната цялост. 

От ОП "Паркове и градини" добавиха, че в скоро време предстои проект по облагородяване на зоната около реката, а в него са предвидени и дейности по оградите на коритото. Не става ясно обаче каква е причината сегашните здрави съоръжения да се унищожават и изхвърлят в река Марица. Само преди няколко седмици множество граждани доброволно направиха акция по почистване на реката, а сега общинските предприятия, с парите от данъци, отново замърсяват коритото, коментират странната ситуация преминаващите граждани.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…