Предстои  цялостното възстановяване на сградата

Стефка Георгиева

Само преди ден ви информирахме за къща, намираща се в самия център на Пловдив, която не просто е в окаяно състояние, но се разпада. Тя се намира на улица „Константин Иречек“ 7 и се оказа, че е частна собственост. 

Свързахме се с община Пловдив по казуса, за да ни разясни какво точно се случва и дали, и кога сградата ще бъде обезопасена, както и дали се очакват подобрения по нея. Оказа се, че комисия от институт „Недвижими културни ценности“ е направила оглед и редица предписания за ремонт, реставрация и възстановяване на самата постройка. Последното предписание е от 21-ви ноември 2016-та година и се отнася за наклонен комин. Тъй като къщата е в изключително тежко състояние, част от нея най-вероятно ще бъде разрушена и след това ще бъде изградена наново. За целта, още преди няколко месеца, самият собственик на сградата е направил детайлно заснемане, за да може къщата да запази автентичния си вид и фасада дори след ремонта.

Вече има и подготвен проект, представен и одобрен от Националния институт за недвижимо културно наследство. Очаква се работата на обекта да започне тази пролет, веднага щом метеорологичните условия позволяват това.

Още по темата, прочетете тук: Къща се руши в центъра на Пловдив

1 comment

  • Comment Link RonShielo RonShielo Окт 27, 2017

    10 Discount On Future Amoxil Orders Best Canadian Drugstore Online [url=http://levibuyus.com]buy vardenafil online cheap[/url] Cephalexin Use'S Acheter Kamagra Petite Quantite The Cheapest Price Generic Viagra

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…