Print this page

Ремонт в култовия клуб го превръща в класически британски пъб

Вече ще бъдем и вкусни, издава управителят Михаил Ватев

Във фотопоредица ви представяме другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

ПЕТНОТО

В знаковия клуб Петното на Роршах ври и кипи. Но не от приготовления за шумно празнуване на рождения ден на заведението на 6 януари, а заради голям вътрешен ремонт. След него концепцията на любимото вече на няколко поколения място ще е леко променена. Скоро Петното ще се превърне в класически британски пъб- там вече ще се предлага и вкусна храна. В тежките времена хората прецениха, че сега е момента да затворят цикъла.

Новата кухня, на мястото на едно от сепаретата, която ще заработи още на 31 януари

„ Решихме да използваме локдауна, за да направим крачка напред. Искаме да изживяването Петното на Роршах да е завършено на 100 процента. Решихме, че дойде време да започнем да предлагаме на клиентите и храна. Да, в задната част и досега имаше ресторант- Малкият двор, който ще продължи да работи. Но той е напълно различен като концепция обект, въпреки топлата връзка. Затова правим клубна кухня, точно срещу бара”, обясни управителят на Петното Михаил Ватев. Появата й дори няма да намали седящите места, тъй сепарето се мести в другия край на заведението.

Скоро дежурният възпитател на бара отново ще удари камбаната

„ От отварянето на Петното през 2000г., това е първата зима, в която сме под ключ. Но пък, типично в наш стил, решихме в този момент да направим тази голяма инвестиция, която ще доведе до генерална промяна. Ще предлагаме стрийд фууд. В същото време разширяваме сцената на долния етаж. Скоро ще ви изненадаме и с новото лице на клуба. Ще ни видите преобразени и ще опитате вкуса ни на 31 януари, с падането на локдауна. Ще бъдем вкусни”, намига Мишо Ватев.

Локдаунът е време за генерален ремонт в Петното на Роршах

И допълва, че случващото се в Петното на Роршах в момента е препратка към начина, по който екипът на култовото заведение приема пандемията- екстремно време, което обаче ражда възможности.

„Това обаче би било невъзможно, ако нямаш партньорското разбиране на хората, с които вървите заедно вече повече от 20 години. Срещаме такова разбиране от фамилия Берлинови. Те ни се обадиха още в първия момент, за да направят реверанс към нас. След 20 години работа и инвестиция в това място, след над 2 хиляди концерта и толкова дълга културна история на клуба, всичко е въпрос на отношение. Ако го няма, другото е строеж върху пясък”, заявява Михаил Ватев.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…