Print this page

Музиката звучи и по време на локдаун

Или как клубът се превърна в онлайн сцена

Иван Неделев: Това време, което ни даде корона кризата, никой не може да си го купи

Във фотопоредица ви представи другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Beebop Café

Десетки камери, вместо пълни чаши. Оператори и озвучители, вместо бармани и сервитьори. Кабели и монитори, вместо бутилки, табли и кранове за бира. Много музика, и преди, и сега. Така изглежда и звучи днес Beebop Café. Неработещият бар е шумно  телевизионно студио, а сцената е онлайн платформа.

За това използва втория локдаун екипът на едно от любимите места на почитателите на клубния живот в града- Beebop Café. Иван Неделев и компания преформатираха музикалния клуб, за да продължат да радват ценителите на качествената музика. Временно, разбира се, до следващото отваряне на заведенията, когато и да е то. Но концепцията за онлайн телевизия ще живее и след това. Защото очевидно светът се е втурнал към мрежата, дори по отношение живата музика.

„ Тази концепция не беше измислена с идеята, че ще се появява ковид. Първият официално сниман концерт бе на 29 февруари. Използвахме и двата локдауна да работим по платформата и останалите инструменти, свързани с нея. Защото например има апликация за разплащане, тъй като идеята е услугата да е платена. Искахме всяка седмица да снимаме концерти и да излъчваме онлайн, но в момента не можем. Но пък разполагаме с архив от месеците пред 2020г., през които бяхме отворени. Имаме двадесетина концерта и три представления. И вече можем да се похвалим с лоялна онлайн публика. Горди сме, че от излъченото до този момент в платформата има концерт, който е гледан на четири континента- този на Дел Падре. Над 1000 души бяха пред мониторите си”, разказва основателят на Beebop Café Иван Неделев.

Още по темата и галерия от фоторепортажа вижте в Под тепето.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…