Котка и мишка залага на локалното

Вече шеста година бар Котка и мишка е първата спирка за всички биромани под тепетата. Когато отваря врати през месец март 2015-а г., кварталът на творческите индустрии Капана е със съвсем различен облик, но въпреки промяната и превръщането му в ясно изразена зона, наситена със заведения и места за забавления, любителите на бирата всеки път се завръщат за поне по едно питие. Наред с огромното разнообразие от местни и чуждестранни крафт бири, през 2017-а година заведението представи и първото пиво с марка Котка и мишка. То бързо спечели много почитатели  и за пореден път привлече фокуса към първоначалната идея на създателите си – занаятчийско пиво и най-вече внимание към местните крафт производители.

Днес вече, въпреки сложната ситуация около коронавируса, в Котка и мишка може да се насладите на цели 6 вида бира от собствения им бранд.  Пет от тях са бутилирани, а една е наливна спрямо сезона. Безспорен любимец на клиентите е сесийният IPA. Като състав тя е по-охмелена и с по-отчетлива плодова нотка. В същото време е доста лека и както подсказва наименованието ѝ,  от нея лесно може да изпиеш цяла сесия и наистина да утолиш жаждата си в някой предстоящ зноен летен ден.

За ценителите пък най-предпочитан според хората зад бара е червеният ейл Котка и мишка, който е доста малцов, но в същото време не толкова тежък, колкото останалите представители на стила. Останалите три вида: лагер, вайс и ейл тап 2 са също толкова изчистени, но отново във всяка от тях се усеща качеството на българската крафт школа. Целта на  разнообразните предложения е да достигнат до най-широка аудитория и със семпъл и ненатрапчив вкус да привлекат нови почитатели на бирената култура в България.  Наливният вариант пък се променя според сезона и е по рецепта на пивоварна Фабрик  В момента може да се насладите на изключително пивкия непастьоризиран и нефилтриран блонд ейл, съвсем подходящ за лятото заради свежестта и лекотата си.

За това какви са другите новости в любимия бирен бар може да се информилате от единствения дигитален гид за града на тепетата Lost in Plovdiv.

317 comments

 • Comment Link Lyzpwn Lyzpwn Дек 04, 2023

  prednisone 5mg over the counter buy accutane order amoxicillin 1000mg pill

 • Comment Link Bmybwn Bmybwn Дек 03, 2023

  the pill over the counter benign prostatic hyperplasia treatment medication vitamins that increase male libido

 • Comment Link Atlvny Atlvny Дек 03, 2023

  best birth control delivery service online prescription birth control does cialis help premature ejaculation

 • Comment Link Etcjsi Etcjsi Дек 03, 2023

  buy phenergan stromectol 3mg tablet stromectol price in india

 • Comment Link Otsztv Otsztv Дек 02, 2023

  promethazine cheap oral stromectol 6mg stromectol covid 19

 • Comment Link Wumewl Wumewl Дек 02, 2023

  inflammation of the duodenum relief from uti at night over counter uti treatment uk

 • Comment Link Dagyfz Dagyfz Дек 01, 2023

  bleeding ulcer diet mayo clinic best otc for peptic ulcer boots online doctor service

 • Comment Link Ocrvjo Ocrvjo Дек 01, 2023

  order generic duloxetine 20mg order glipizide 10mg online buy modafinil 200mg generic

 • Comment Link Yjtfvj Yjtfvj Ное 30, 2023

  cymbalta 20mg ca buy generic cymbalta provigil canada

 • Comment Link Vqnzak Vqnzak Ное 30, 2023

  strongest antifungal over the counter athlete's foot symptoms nhs blood pressure medications chart

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…