В неделната вечер Ви каним да видите с нас два филма на несъмнено един от култовите режисьори на нашето време - Мартин Скорсезе - "Шофьор на такси" и " От другата старана". Мястото е Петното на Роршах.

"Шофьор на такси" излиза на големия екран през 1976 и става филмът, с който Скорсезе навлиза в редиците на забележителните Холивудски режисьори. Филмът е номиниран за Оскар в категориите: най-добър филм, най-добра главна мъжка роля, най-добра музика и най-добра поддържаща женска роля и получава Златна палма на кинофестовала в Кан.

От този филм започва бляскавата кариера на Мартин Скорсезе, но едва след 30 години през 2006 г. Скорсезе получава своя Оскар за филма "От другата страна". Освен наградата за най-добър филм, филмът получава Оскар за най-добра режисура, за най-добър адаптиран сценарий и за най-добър монтаж, а също така получава и „Златен глобус“ за най-добра режисура.

Заповядайте:
"Шофьор на такси" - 18.00
"От другата страна" - 21.00

Вход свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…