Киновечер в Кино кафе с „Невероятната съдба на Амели Пулен“

Това е филм, който пленява безотказно всеки чувствителен зрител с настроението си, с невероятната си атмосфера и най-вече с неотразимото обаяние на Одри Тоту. Приходите от световното разпространение на „Амели“ възлизат на $174 млн., а бюджетът му е едва $10 млн. Той е сред малкото примери в историята на киното, когато истински стойностен филм се оказва и касов хит. Само във Франция са го гледали 8.6 млн. зрители!

Преди „Амели...“ режисьорът Жан-Пиер Жьоне снима мрачни филми, наситени в най-добрия случай с черен хумор. Това се отнася най-вече до съвместната му работа с Марк Каро („Деликатеси“ и „Градът на изгубените деца“), а още повече за „Пришълецът: завръщането“ (1997) – четвърта част от поредицата за неунищожимо космическо чудовище. Но още преди появата на американския блокбастър, Жьоне заедно с младия сценарист Гийом Лоран замисля съвременна приказка за странна млада парижанка на име Амели, решила да изиграе ролята на фея за хората от своето обкръжение, преди самата тя да изпита дълго лелеяното щастие с чудака Нино, колекциониращ бракувани снимки от улична кабинка за моментални фотографии.

20 ч., бул. „Васил Априлов“ 3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…