12 художници обединява изложбата Плакати за нова българска архитектура, която ще бъде открита със старта на ONE ARCHITECTURE WEEK. Проектът на платформата plakatkombinat.com и куратора Анна Симеонова събира 12 графични дизайнери, автори на плакати и илюстрации, като всеки един от авторите интерпретира развитието на съвременната ни архитектура през последните 25 години върху общо 19 плаката. Обединяваща посока за работата им са добрите примери и промени в архитектурата и цялостната градска среда в България.

Резултатът от този интересен опит за установяване на връзка и път между плаката и архитектурата ще може да бъде видян в галерия pLOVEdiv, онлайн на plakatkombinat.com в колекция „Архитектура”, но и по улиците на квартал Капана в Пловдив между 10 и 31 октомври. Така ще бъде осигурена по-добра и целенасочена база за сравнение и наблюдение от широк кръг публика.

Участват: Ясен Згуровски, Тедор Лихо, Милен Гелишев, Георги Янков, Николай Младенов, Надежда Комитска, Филип Бояджиев, Мариян Дзин, Милена Абанос, Стефан Чинов, Максим Мокдад и Анна Симеонова.

Откриване, 10 октомври, петък, 18,30 часа, галерия pLOVEdiv.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…