Извънредната прожекция на филма е този петък от 18.30 ч

 

Най-новите филми на Уди Алън, Педро Алмодовар и Андрей Коналчовски са част от програмата на събитието

 

От 16-ти до 25-ти април 2021 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе отложеното от миналия ноември 15-то издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, a тази година селекцията в Пловдив от 14 заглавия е изключително силна.

 

На 09.04 /петък/ - седмица преди началото на редовната програма на кинопанорамата, ще бъде показан извънредно и предпремиерно номинираният за 6 награди “Оскар” и главен фаворит за най-добър филм – “Земя на номади” с Франсиз Макдорманд. Прожекцията е от 18.30 часа.

 

Редовната програма на Киномания стартира с носителя на „Златна Роза“ за най-добър български филм за 2020г -  „Страх“ на Ивайло Христов. Любов отвъд страха – така може да се опише филмът с три думи, в който участват Светлана Янчева, Майкъл Флеминг, Стоян Бочев.

 

Афишът в Пловдив включва най-новите филми на култови режисьори. Филмът „Фестивалът на Рифкин“ на Уди Алън ни пренася на кинофестивала в Сан Себастиан, където двойка американци са завладени от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите. Бижуто на Педро Алмодовар “Човешкият глас” е 30-минутна елегия за изоставянето, а в центъра е само един персонаж - този на невероятната Тилда Суинтън. Заснет в завладяващо черно-бяло, новият филм на Андрей Кончаловски “Скъпи другари” е историческа притча, която зашеметява със своята навременност.

 

В програмата още е най-добрия френски филм за 2020-та година “Сбогом, глупаци” - носител на 7 награди „Сезар“, включително и за най-добър филм - Зрителите ще могат да видят и италианския филм “Най-хубавите години” - майсторски разказ на Габриеле Мучино за приятелството и любовта.

 

Очаквайте цялата програма на кинопанорамата. Не забравяйте, че киното работи на 30% от капацитета си и побързайте да вземете своите билети. Продажбата им започва петък /09.04/ от 16 часа в LUCKY Дом на киното

 

Цена на билетите - 8/6 лв, карта от 5 прожекции - 35 лв

 

За „Човешкият глас“  - 7/5 лв

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…