Фестивалната програма на погрешния фестивал започва днес на сцена "Ядрото" в Капана.

 

 

Там ще свирят Михаил Йосифов и Велислав Стоянов от 18:00 ч., като на мястото притежателите на билети ще могат да получат и гривните си за фестивала.

 

 

Официалното откриване пък е на 04.09 на Гребната база, където започва и същинската програма, с която можете да се запознаете по- долу.

 

 

Основната фестивална програма на Гребната база ще продължи и на 5.09, като съпътстващата ще бъде завършена на празника на "Съединението" пред Библиотека Иван Вазов.

 

 

Билетите за фестивала са съответно по 33лв за един ден и 44 лв за два дни.

 

 

Пълна програма можете да намерите по-долу, като и на www wrong-fest.com

 

 

Събитието е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

 

 

Wrong Fest е алтернативен музикален фестивал, който представя авангардна и съвременна музика от целия свят.

 

 

Ще се проведе за втори път в Пловдив, като това е деветото издание от създаването му.

 

 

Wrong Fest беше единственият музикален фестивал, който се проведе през миналата 2020та година с платен вход.

 

 

Тазгодишното издание ще представи 14 банди, разделени на две сцени, иронично наречени Right и Wrong.

 

 

Фестивалът ще е двудневен - на 04 и 05.09, като е придружен и със съпътстваща програма, която ще продължи до националния празник 6ти септември.

 

 

Мястото на провеждане е гребния канал, при кулата на финалния комплекс, на което ще можете да намерите главно музика и съпътстващите я напитки.

 

 

Програма 

 

 

04.09

 

 

Mind Trips

 

Šajzerbiterlemon

 

Спални Места

 

Nira

 

Strugare

 

Shortparis

 

Lalalar

 

 

05.09

 

Krekhaus

 

Seine

 

Mother's cake

 

Pistamashina

 

Dub Fx

 

BrazzViLiDj

 

Gaye su Akyol

 

 

 

Описание на артисти

 

 

GAYE SU AKYOL - Съвпадението 

 

 

“Ние сме като чайки, които приличат на морето

 

отиваме там, накъдето вятърът вее” 

 

- Gaye su Akyol

 

Рядко можеш да намериш любим изпълнител, чиито партньор в любовния живот да се окаже също толкова интересен. Тази година ще съберем псхиделичното мъжко и психеделичното женско, което неминуемо ще доведе до климакс на усета. 

 

 

Gaye su Akyol е класическа вече турска група с неголяма, но интересна история. Вокалистката, на чието име е кръстена бандата, е социален антрополог и дъщеря на страхотен турски художник. Това може да се види ясно в текстовете и музикалния подход. В творчеството ѝ/им темите за човека, света, въображението, сънищата и митовете са водещи. Светът е гъвкаво понятие, а любовта е основният двигател на целия керван. 

 

 

DUB FX 

 

 

Улично изкуство, улично изкуство, улично изкуство. 

 

 

Бен, който имаме чувството, че всички сме виждали. В ръцете на момчета, което върти пой на Джумая или Народен, в очите на уличните музиканти, в стъпките на танцуващите около тях. 

 

 

Бен е създал една култура, която е дефиниция на това да живееш в съвременен град. Цялата музика да е моментна ситуационна и да зависи също толкова от гледащите, колкото и от правещите. 

 

Любопитно е как един австралийски отшелник става синоним на ърбан култура, но животът е низ от случайности, много от които искрено забавни. 

 

 

LALALAR - Случайността

 

 

Лалалар съдържат втората половина от двойката изпълнители на този фестивал. 

 

 

Невероятна е музиката, която тримата истанбулчани създават. Това е най-лесният и някакси най-честен начин, по който може да бъде описана. Няма големи пространства, величественост и други вископарни неща. Тази музика - тя е просто супер яка и не може да те остави безразличен. 

 

 

Това е и причината Лалалар, група която свири стил музика, който звучи като името ѝ да е такъв ценен момент в Wrong Fest. Това е и единствената причина те отново да са с нас. Ако искаш преживяване - то пусни си Лалалар. Нашата препоръка е Hata Benim Gobek Adim (Да греша е малкото ми име). 

 

 

Shortparis - Случайността

 

 

Няма да е преувеличено, ако кажем, че Шортпарис са руския еквивалент на Лалалар. Същевременно Русия си има своите особености, които са надраскали лицата на гологлавите младежи от авангардната банда и безкрайно са повлияли на тяхната музика. 

 

 

Шортпарис наподобява повече на религия, култ. Всичко от естетиката, през езика, до мелодиите и клиповете представлява една хомогенна маса, която се гъне, докато не оформи един свят от сивота, студ, страх, агресия и безповодна красота. Няма майтап, Шортпарис са голяма работа. .

 

 

СТРУГАРЕ

 

 

“Аз мога да му се отдам, смятам да го споделя” 

 

 

Времето тече винаги срещу нас, да се пуснеш по течението е невъзможно. Затова единствената адекватна стратегия е с голи гърди да посрещаш ударите на живота. Малко неща в българската музикална сцена изразяват това по-добре от Стругаре. Изпънати жили и голи гърди. 

 

 

Seine - Случайността

 

 

Бивша Югославия е земя на мъката и нейната действителност е родила красота, сравнима само с разделянето на семейства. Пуснете си Seine и се дръжте здраво, защото е твърде много понякога.

 

 

Спални Места - Съвпадение

 

 

Важно е да се знае, че на този свят нищо не е сериозно и нищо не е фатално, а само така ни се струва. Спални места са музикалния еквивалент на предното изречени и антидотът срещу отровата на деня. 

 

 

BrazzViliDj - Случайността

 

 

Много рядко добрите инструменталисти са и добри музиканти. Следващото изречение и сами можете да го предположите. Само си отбележете този състав кога излиза на сцена, поръчайте си джин, другото е лесно. 

 

 

Mother’s cake - случайността

 

 

Когато излязът Mother’s Cake на сцената - изчакайте двайсет минути и започнете да оглеждате хората около вас. Ще намерите толкова свободни и вдъхновени погледи, колкото са ви нужни за години напред. Това е музиката на ума. 

 

 

NIRA - съвпадение

 

 

Хубавата музика създава хубава музика, защото често прави в лицето две огромни дупки от които извира вода с месеци, а понякога и години. Тази вода пълни езерата на вдъхновението, в които човешкият ум се къпе. Когато бъде достигнат приливният момент, тогава се ражда свободата на изразяване. 

 

 

Pistamashina - съвпадение

 

 

Попитахме ПИSTAMAШINA какво ще представят на Wrong Fest 2021 , нo ПИSTAMAШINA не ни отговориха. 

 

 

Mind Trips - случайността

 

 

Дълбока нощ, в някой град пропит с отразена светлина. Пътуването е бавно и поглъщащо. От радиото на колата звучи мелодия. "Най-накрая" - си казваш - "нека музиката никога не спира". Това е пътуването на ума.

 

 

Krekhaus - Съвпадение

 

 

Арогантност, пиянски двубой, плюнки по непознати, грозна любов, миризма на стари дрехи, молци и препарат за чистене на под. Музиката на Крекхаус съживява носталгията към рокенрол годините, но такива каквито си ги представяме, че са били. Те също си ги представят добре и също така ги играят добре. 

 

 

Sajzerbiterlemon - Съвпадение

 

Желязното отроче на плачещата Югославия. Шайзербитерлемон са група родена под мостовете на Белград и зачената в кучешкия лай на Калемегданските сираци. Пост-пънк е, кво да е, бил ли си в Белград? И пост панкери су панкери.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…