Пловдивчани и гости на града от страната и чужбина станаха свидетели на невероятен музикален и визуален спектакъл от световно ниво по време на страта X-то издание на един от най-мащабните културни форуми на Трихълмието - OPERA OPEN 2023.

Екипът на Държавна опера - Пловдив постави много силно начало на юбилейното издание на фестивала с концерт озаглавен "Симфонична фантазия", които събира в музика и светлина древност, романтизъм, архитектура и изкуство.

Смяната на местата на публиката и оркестъра направиха възможно пиршеството на сетива да бъде едновременно грандиозно и интимно.

Това издание и програмата ни през настоящия сезон, ще мине под знака на няколко годишнини – 70 години Държавна опера-Пловдив, 10-о издание на Opera Open, проект, който е продължение на просъществувалия 40 години Вердиев фестивал. Представете си само вече 50 години на сцената на Античния театър се играе опера", каза на откриването директорът на операта доц. Нина Найденова и посочи разнообразните акценти в програмата.

Оркестърът на Държавна опера-Пловдив изпълни част от и скици за голям оркестър“ на Димитър Ненов и "Фантастична симфония оп.14" на Берлиоз.

Още от вечерта на откриването и галерия със снимки може да видите ТУКhttps://podtepeto.com/aktualno/h-oto-izdanie-na-opera-open-2023-pirshestvo-za-setivata/

138 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…