Пред септември Пловдив се превръща в открита сцена! Десетки събития от всички жанрове ще зарадват пловдивчани и гости на града, защото започва Есенния салон на изкуствата Пловдив 2023 – най-големият културен формат под тепетата, който обединява в себе фестивали и отделни събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и други. Традиционно Есенния салон на изкуствата се организира от община Пловдив и партньори – културни институти, творчески гилдии, културни оператори и други.

 

През настоящата 2023 година е неговото 19-то издание!

 

Официалното откриване е винаги на 1 септември. Тази година ще се случи на Античния театър в Пловдив от 20 часа с тържествен концерт „Пловдив – звезди от музика”, посветен на 100-годишнината от рождението на Добрин Петков (1923 – 1987). В него ще участва сборен симфоничен оркестър от настоящи и бивши възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков” със солисти Емма Тахмизян – пиано (САЩ) и Мони Симеонов – цигулка (САЩ). Диригенти ще са Найден Тодоров – главен диригент на Софийската филхармония, възпитаник на Пловдивското музикално училище и Константин Добройков – главен диригент на камерен ансамбъл „Софийски солисти“, диригент на симфоничния оркестър на НУМТИ „Добрин Петков“, възпитаник на Пловдивското музикално училище. В програмата ще чуем: Джузепе Верди – Увертюра към операта „Силата на съдбата“, Панчо Владигеров – Песен, из „Българска сюита“, за цигулка и оркестър, Жорж Бизе – Фарандола, из Сюита „Арлезианката“, Морис Равел – Рапсодия „Циганка“, за цигулка и оркестър, Лудвиг ван Бетовен – Концерт за пиано и оркестър № 5 Op. 73 Es dur. Входът е свободен!

 

През този наситен с емоции и събития месец, а и в следващия октомври, жителите и гостите на Пловдив ще имат неограничен избор между изкуства и жанрове. В рамките на салона ще се насладим на множество фестивали, сред които са утвърдените – Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ – 27-мо издание, кукленият „Двама са малко – трима са много” & “TheatAir” с 25-то издание и 10-то на фестивалния модул TheatAir , Есенно издание на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“, Пловдив Джаз Фест, Фестивал на китарата Guitart, Фестивал „Изкуство без граници“, Фестивал „Тракийски мистерии“, Европейски музикален фестивал 2023, Класик Open Air – музиката на тепетата, Театрална панорама на комедиите „Завеса под звездите“, Нощ на литературата 2023, Капана фест – сезон есен, Девето издание на Международен кино-литературен фестивал Синелибри 2023, Фестивал за видеоизкуство „Фасада“ , както и традиционните Празници на Стария град 2023.

 

Ще има много концерти, много изложби, традиционната Седмица на съвременното изкуство, 2023 с 29-то издание, Международни фотографски срещи, 2023 и много други. Сред изложбите има и няколко специални, защото са свързани с юбилеи: изложба по случай 120 г. от рождението на Златю Бояджиев, юбилейна изложба на Здравко Йончев по повод 85-тата му годишнина и ретроспективна изложба живопис на Николай Няголов по повод 60-тата му годишнина. През месеца честваме и 138 години от Съединението на България и Празник на град Пловдив на 6 септември 2023.

 

Голяма част от събитията са с вход свободен! За събитията с билети, можете да се обърнете към касите в Пловдив: Билетен център пред Община Пловдив, касата МаскАрт в ДК „Борис Христов, в Туристически информационен център на Римски стадион, каса на Античен театър от страната на АМТИИ.

 

Вижте детайли за събитията ТУК.

2 comments

  • Comment Link sumitihomelen sumitihomelen Фев 05, 2024

    I am a private money lender that give out fast cash interest rate of 2% no collateral required. all cash amounts and currencies, if interested TO started no matter your location (WhatsApp) number +918131851434 [email protected]
    Mr. Damian Sumiti
    Regards,

  • Comment Link Susan benson Susan benson Сеп 12, 2023

    Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

    Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми, обезпечени и необезпечени заеми и много други. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага.

    Заем от надеждна и компетентна компания е това, от което се нуждаете, за да постигнете целта си. Ние сме компания за цялостни финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да удовлетворите всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

    * Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
    * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
    * Бързо директно финансиране - Получете своя заем в рамките на 24 часа след одобрение.
    * Гъвкав лихвен процент от 3%.
    * Висок процент на одобрение
    * Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмична, месечна или годишна за период от 1-30 години.
    * Лесно онлайн приложение.
    * Персонализирани насоки и опит.
    * Без скрити такси

    Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

    За повече информация относно нашето предложение за заем, любезно ни изпратете вашето искане за заем чрез
    Имейл: ([email protected])
    WhatsApp: +447360502110

    Посредниците/Консултантите/Брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълна увереност, ние ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…