Представителният детски танцов състав „Луди Млади“ към НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“ ще вземе участие в IV-и Европейски фестивал на традиционните танци за деца, който ще се проведе в градовете Аигио и Патра, Република Гърция. Събитието е по покана лично от президента на Cultural And Educational Union of Eliki ΄IONES΄, г-н Асимакис Ставрополус.

 

Танцьорите ще представят България с избрани фолклорни танци от различните етнографски области на страната. Участието в международния форум на детски фолклорни състави ще даде възможност на младите таланти от „Луди Млади“ да се докоснат до други култури и обичаи, защото културният обмен е една от главните цели на събития от този род.

 

„Съставът ни ще създаде контакти с много чуждестранни групи и организации от цяла Европа, което със сигурност ще допринесе за изграждането на доброто име на България и на град Пловдив. Във фестивалите, организирани от Cultural And Educational Union of Eliki ΄IONES΄, участват колективи и състави от различни държави, представители на многобройни младежки и културни организации“, разказа читалищният секретар Петя Маринова.

 

Тя разказа още, че ръководителите на групите ще си разменят рекламни материали за градовете, които представят, ще обменят координати за бъдещи събития и покани за други фестивали и концерти. Поддържането на тези връзки между организаторите и участниците създават здрава основа за много интересни бъдещи общи проекти.

 

Участието на Представителният детски танцов състав „Луди Млади“ към НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“ в IV-и Европейски фестивал на традиционните танци за деца се осъществява с подкрепата на Община Пловдив по програма „Мобилност“, част от Календара на културните събития на града за 2024г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…