За 28-ми път Пловдив ще бъде домакин на Международния фолклорен фестивал. Тази година той ще се проведе от 29 юли, понеделник, до 2 август, петък, когато ще видим състави от Казахстан, Латвия, Молдова, Унгария, Сърбия и Грузия. Участниците от българска страна са Представителен ансамбъл „Марица“ при СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пловдив, Представителен ансамбъл „Войводинци“ при НЧ „Виделина-1928" с. Войводиново и разбира се - Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив.

 

 

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на танцовите трупи. Те тръгват от „Дом Левски”, преминават по Главната улица и стигат до откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 ч. ще има кратки концерти. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър. Началото всяка вечер е от 20:00 ч. Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта.

 

Официалната церемония по откриването на 28-ия Международен фолклорен фестивал е на 29 юли от 20 часа на Античния театър. На същата сцена в последната вечер – 2 август от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

 

 

Всички концерти са с ВХОД СВОБОДЕН, с изключение на концерта на 1 август, който е с билети!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…