Откриването е тази вечер от 19 часа в Къща Иван Черноземски, събитията са в 3 основни направления – музика, литература, живопис и ще продължат до 27 август

 

Международен фестивал „Творците“, който ще се проведе от 19 до 27 август в града, на територията на Културен център „Бизнесът за Пловдив“ – къща Иван Черноземски.

 

 

Събитието е част от културния календар на Пловдив за 2024-а година. То е продължение на пленера ТВОРЕЦЪТ, който се провежда от 2008 г. под егидата на Ротари клуб Пловдив-Пълдин.

 

Три са основните направления във фестивалните дни – музика, литература и живопис.

 

Началото ще бъде дадено днес /19 август/ от 19:00 часа с концерт на световноизвестния китарист Лучано Помпилио, който гостува за първи път в България и е носител на редица първи награди от международни конкурси. Той ще представи мелодични и разнообразни пиеси от репертоара за китара. 

 

Програмата на фестивала включва: майсторски клас по класическа китара и китарни ансамбли с ръководители Стела Динкова, Лучано Помпильо и Костадин Динков, майсторски клас по живопис за ученици, студенти и професионални автори, ръководен от Матей Матеев, и майсторски клас по литература за млади автори, ученици и студенти, ръководен от Елена Диварова.

 

 

Целта на инициативата е привличане на млади творци, работещи в направленията живопис, музика и литература.

 

Техните занимания ще бъдат достъпни за публиката, а резултатите – представени пред обществеността.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…