Изложбата BRAVOS гостува в галерията на Гладстоун. 

През последните години Испания съумява да наложи нов, различен от добре познатия си туристически имидж. Създават се все повече и по-­успешни музеи и арт центрове, набляга се на модата и гастрономията и нарастващата популярност на испанския дизайн е естествена последица от тази тенденция за развитие на страната като културна дестинация. Испанците предлагат любопитна прагматична комбинация от култура и индустриално производство, комбинират изкуството с други дисциплини и се възползват от всички нови технологии. В резултат високото ниво на продуктовия дизайн не само е сложил страната на международната карта, но и е станал част от ежедневието на хората. И всички испанци имат щастието да чакат автобуса в добре проектирани спирки и да седят на забележителни съвременни пейки например.

Селекцията с умишлено избраното име BRAVOS е станала основа за книгата BRAVOS. Groundbreaking Spanish Design, публикувана от Държавния департамент за международно сътрудничество към испанската Агенция за развитие на международното сътрудничество (AECID).

Дружеството на пловдивските художници
ул. Гладстоун 32
20—29 юни, 11:00—19:00 (Пн—Нд)
С подкрепата на Посолството на Испания в България

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…