Осмото издание "Арт колаж" Пловдив 2014 се организира в залата на Дружеството на пловивските художници, приютила едно международно събитие, емблематично за града ни. То се осъществява в партньорство с Община Пловдив.
То е знаково, както за организаторите, така и за участниците в него, когато Пловдив е кандидат за Европейска столица на културата 2019 година.

VІІІ Международен симпозиум “Арт Колаж”Пловдив 2014 се организира от 20 август до 20 септември и включва два основни етапа през целия месец:

    - 23. 08. до 31.08.2014 - дест дни работен симпозиум при отворени врати - време за съзидание, място за срещи, демонстрации на техники и технологии, обмен мужду колеги;  Най-важното е общото съпреживяване на колажа, докосването до колегата, до измерението на неговия свят, до удоволствието да си партнираш с равни, от безкрайния път, който всеки извървява в устрема към неизвестното, следван от ехото на своите стъпки.

    -01.09. до 18.09.2014 - Изложба КВАДРАТЪТ от създадените творби.

VІІІ Международен симпозиум “Арт Колаж Пловдив`2014” е едно начинание за утвърждаване на колажа, обхващащ всички сфери на живот и развитието на съвременното изкуство.

В своето развитие колажът е намерил мястото си във времето, използвайки живителните корени на минало, настояще и бъдеще, вписвайки се и в сферата на съвременните техники и технологии. В неговата основна канава се вплитат живописта, графиката, скулптурата, мозайката

Международен симпозиум “Арт Колаж” се организира в гр. Пловдив, като Биенале от 2000 година. По статут в годините са участвали известни художници от три континента Европа, Канада, Нова Зеландия.

Колажът е особен вид изкуство, което съчетава в себе си интересът към различните видове пластични форми, в комбинация от хартия, метал, керамика, стъкло, текстил, камък и дърво. Но не това е най-важното. В своето развитие колажът е намерил мястото си във времето, използвайки живителните корени на минало, настояще и бъдеще, вписвайки се и в сферата на съвременните техники и технологии. В неговата основна канава се вплитат живописта, графиката, скулптурата, мозайката, керамиката, текстила и още много видове и варианти на пластичното формообразуване.

Колажът е вселена. Той дава шанс на творци и зрители да усетят удоволствието от ръчната работа, от изграждането на пластове изкуство, отваряйки врати към неизвестното, поглъщайки слънчевата светлина от отворения прозорец, усещайки магията на сътворението. Неговата същност се разкрива чрез силата на емоциите, находките на всеки един от авторите

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…