Стартира ден пети от програмата на ONE DANCE WEEK. И днес фестивалът предлага куп разнообразни събития. Сутринта започна професионалното ателие със Зорница Стоянова. Работното заглавие на уъркшопа е „Импровизация и пърформънс“, като мястото на провеждане е Хореографските зали на АМТИИ. Там ще се проведе и детското ателие за съвременни танци с водещ хореограф Стефани Ханджийска. То започва в 17ч.

От 19:00 ч. в офиса на ЕДНО (ул. Христо Дюкмеджиев, 10) ще се проведе лекция на тема „Изкуство на заем: поглед към постмодерните тенденции“ с лектор Зорница Стоянова, която ще се концентрира около глобалните тенденции в постмодерния и авангардния пърформънс, които биват рециклирани от множество артисти по света. Входът за събитието е свободен. Веднага след нея, отново в офиса на ЕДНО, ще има прожекция на филма „Сънища за Вавилон“. Филмът прави профил на един от най-иновативните танцьори и хореографи Сиди Ларби Черкауи, като разглежда неговия професионален живот и кариера в областта на съвременния танц в световен мащаб.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…