Моноспектакълът „Дневникът на един луд” от Гогол в Дома на културата „Борис Христов” в 19 ч.

Преди дни представлението гостува на фестивала в Струмица и спечели адмирациите на театрали и публика

"Дневникът на един луд" е хроника на мечтанието и страданието в самотата. Това е един опит да се вгледам  със състрадание в човека, разкъсван от копнежи и възторгващо мечтание, в оголената му самота. Интерпретацията на тази повест изследва човешкото същество, захвърлено само в света и припознало и привидяло в психеделичните лабиринти на ума  истинския си живот, казва за спектакъла режисьорът Лилия Абаджиева.
На Камерна сцена в Драматичния театър от 19.30 часа пък гостува Габровският театър със спектакъла „Догодина по същото време” - една от най-често поставяните пиеси в света. Историята разказва за мъж и жена, любовници, които се срещат в продължение на 26 години. Срещите им са само веднъж годишно. В останалото време двамата са верни на семействата си. Историята проследява радостите и проблемите пред тази странна любовна двойка. Ролите изпълняват Георги Кадурин и Анна Петрова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…