Откриването на изложбата е тази вечер в присъствието на Посланика на Унгария и директора на Унгарския културен институт в София

 

Общински институт „Старинен Пловдив” е домакин на поредна международна изложба. Днес в 18:00 ч. в Къщата на Верен Стамболян (постоянна експозиция на Димитър Киров) ще бъде открита изложбата на съвременния унгарски художник Мартон Ромвари, която носи заглавието „Светещи сфери”.

 

Експозицията се реализира благодарение на Посолството на Унгария в София и Унгарски културен институт в София. На откриването ще присъства Н. Пр. Текла Харангозо - Посланик на Унгария в София и г-жа Сандра Мишкеди - директор на Унгарски културен институт. Община Пловдив ще бъде представена от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

 

Мартон Ромвари е роден през 1975 г. в Будапеща. Дипломира се в специалност „Изобразително изкуство” през 2001-ва година в Унгарската художествена академия като трето поколение художник. Творческата му биография е наситена с множество самостоятелни и групови изложби, участия в панаири и аукциони.

 

Изложбата „Светещи сфери” в Къщата на Верен Стамболян може да бъде видяна до 07.07.2021 г. Вход свободен!

 

Достъпът се осъществява при спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…