"Пътят към върха" - вълнуващо музикално приключение очаква пловдивчани на 19-ти септември на хълма

През изминалата 2020 година великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще огласи Хълма на Освободителите (парк Бунарджика) в Пловдив на 14 септември. Това се случи в рамките на необикновения концерт Sting The Opera на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг бенд с диригент капитан Цветомир Василев. Солист бе пловдивският джазмен Петър Салчев.

Идеята на организаторите от отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив и район „Централен” бе цялата зона на Бунарджика да се превърне в пространство за музика.

На различни места имаше рояли, камерни състави и изпълнители, които водят публиката към сцената на върха на хълма, а там се случи и големият концерт.

Празникът се казва "Пътят към върха". Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2020.

Тази година, на 19 септември 2021 г. ще се състои второто издание на "Пътят към върха"Мотото е Brass On The Hill.

Участници:

All Star Big Band с диригент маестро Антони Дончев

Royal Dixie Band

Junior Brass Band с диригент Йордан Цветанов

Китарни таланти със Стела и Костадин Динкови

АРС нова квартет

Класическо дуо

Мартин Денев DJ

Галерия Етерна

5 сцени

Над 50 артисти

Куратор на програмата е екипът на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“,  в колаборация с отдел „Култура, археология и културно наследство” към Община Пловдив. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2021 и е с вход свободен!

Очаквайте подробности!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…