С фееричния балетен спектакъл "Лебедово езеро" започва Есенен салон на изкуствата в Пловдив

Тази вечер е официалното откриване на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2021! Това е най-големия културен формат в града, който обединява в себе фестивали и отделни събития от всички жанрове на изкуствата – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и много други събития за всички възрасти и публики!

Организира се от община Пловдив и партньори – културни институти, творчески гилдии, културни оператори. През настоящата 2021 година  е неговото 17-то издание!

Официалното откриване е винаги на 1 септември и тази вечер ще се случи с иновативния спектакъл „Лебедово езеро“ на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина.

За първи път ще бъде изградена сцена във водното езеро. Идеята е на доц. Нина Найденова – директор на Опера Пловдив и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, със съдействието на администрацията на район „Централен“.

Опера Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и гостите на града на фееричен балетен спектакъл на сцена във водите на Пеещите фонтани в Пловдив. Балетът на Опера Пловдив ще представи избрани сцени от класиката на Чайковски "Лебедово езеро" със солисти Фуми Шибутами- Пенчев, Амадео Джунта, Мара Салваджо, Диан Райчев.

Ефектът от хореографията на лебедите ще бъде допълнен от водните фигури на фонтаните.

Втората част на спектакъла ще включва танцови миниатюри по музика на Астор Пиацола, фрагмент от „Кармина Бурана“ и изпълнения на обичаните оперни солисти Евгения Ралчева и Август Методиев.

Началото е в 21.00 часа.

Приветствие към пловдивчани на откриването ще отправят Пламен Панов  и Георги Стаменов.

Достъпът до събитието е свободен!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…