Иван Ламбров е роден през 1963г. Завършил е НХА, специалност „Стенопис” при проф. Тома Върбанов. Творческите му търсения са в областта на живописта, акварела, мозайката, фреското...В последните години е концентриран върху възможностите на стъклото- създава витражи и произведения на изкуството от цветно стъкло в техниката „стопено стъкло”. В стъклените си творби Иван Ламбров използва цветни стъкломаси, произведени от най-добрите фирми в Европа и САЩ.
Осъществил е 17 самостоятелни изложби живопис и акварел в България и чужбина и 11- в стъкло; участник е в над 65 общи изложби у нас и по света; има десетки реализации на витражи и произведения на изкуството от стъкло в обществени сгради /банки, хотели.../ и частни домове.
Художникът е член на Съюза на българските художници, на Лайънс Интернешънъл и Обществото за съвременно стъкло във Великобритания.
В 12-тата си самостоятелна изложба в галерия „Дяков” Иван Ламбров ще представи специално създадена колекция от произведения в стъкло, която е нарекъл „Стъпки в пясъка...”
Изложбата се открива днес в галерия „Дяков”  в 18ч.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…