Експозицията е подредена  в галерия „Артистика“

 

Съдията от Районен съд – Девин Елка Хаджиева подреди своя самостоятелна изложба в Пловдив. Това е третата й среща с публика. Изложбата беше открита от художника Данчо Григоров, известен в артистичните среди като Дан Григ. Той се възхити от повика на авторката към рисуването и начинът, по който тя претворява светлината в платната си. Григоров припомни мисълта на Фридрих Ницше: „Ако не беше изкуството, истината щеше да ни смаже“ и напълно се съгласи с казаното от Пикасо, че „Изкуството избърсва прахта, натрупана от ежедневието върху нашите души“. Григоров разказа, че се е впечатлил от две картини художничката – „Триградското ждрело“ и „Петела“.

 

Елка Хаджиева призна пред многобройните си гости, че за нея изкуството винаги е било невероятно изживяване. Преди скоро се е притеснявала да сподели картините си с публика, защото мислела, че това което прави не е толкова съвършено, но по-късно е осъзнала, че трябва да бъде показано, заради диалога между автор и зрител.

 

Съдия Елка Хаджиева разказа, че картините са много малко част от нейната душевност.

 

„Когато рисувам попадам в моя вълшебен свят и ви казвам, че е невероятно да бъдеш в този свят, защото именно така се чувстваш добре, мислиш добре и постъпваш добре и неминуемо именно по този начин това задължително ме подпомага и в професията, която упражнява“- каза тя.

 

„Посягам към палитрата винаги само, когато съм щастлива, а тук представям умишлено картини, рисувани преди „100“ години и най-новите ми две, които са „Вдъхновение“ и „Саксофонистът“ – разказа Елка Хаджиева.

 

Тя пожела здраве и човечност, мир, любов и късмет на гостите, сред които бяха председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова, нейните заместници Михаела Буюклиева и Надежда Желязкова, съдията Христо Крачолов, много адвокати, юристи и приятели.

 

 Експозицията е подредена  в галерия „Артистика“ на ул. „Авксентий Велешки“ № 9, където може да бъде разгледана до края на април.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…