Велислава Пежгорска – музикант и художник, откри своята изложба живопис „Рапсодия в цветове“ на втория етаж в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15. За авторката това е трета самостоятелна изява и първа - в Градската художествена галерия. Тя посрещна гостите си с класическа музика, изпълнявана от нея в дует с младия китарист Йоргос Лирадзис. Подкрепа ѝ дадоха и музиканти, и художници, освободени от предразсъдъците на съсловния егоцентризъм.

 

По признанието на Велислава в изкуството тя се учи както от Равел и Дебюси, така от Ван Гог, Моне, Гоген, отбеляза при откриването художникът Матей Матеев. Той и пожела да музицира в цвят и да рисува звуци, посвещавайки се с еднаква отдаденост на двете изкуства.

 

Изложбата може да се види до 27 април.

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…