Галерия Възраждане кани на изложба живопис „Някъде, някога“ на Йордан Георгиев. Това е първата самостоятелна изява на младия художник в Пловдив, уплътнена в пейзажния жанр. Откриването е тази вечер – 1 юни, вторник, 2021 г. в 18,30 часа в двора на галерията в Стария град.  

 

Картините ще можете да разгледате, на живо, в салона при спазване на всички противоепидемични мерки, а също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 21.06.2021 г.

 

“Творбите му са спокойни, ненатрапчиви, с поетичен оттенък. В композициите са намерени естествени центрове и те служат като ориентир за всичко намиращо се около тях. Пейзажният колорит е семпъл и говори за овладяно майсторство при полагането на цветовете. В картините е постигната определена хармония, което ги прави много гледаеми и успешни,” разказва галеристката Краси Алексиева.                                                                   

 

Йордан Георгиев:

 

Роден през 1993 г. в град Варна.

 

2017 - 2019 - магистър “Живопис“ , Национална Художестевна

 

Академия , гр. София

 

2018 - 2019 - участие по програма “Еразъм +” в Universitat de Barcelona, Барселона

 

2013 - 2017 - бакалавър “Живопис“ , Национална Художестевена

 

Академия , гр. София

 

2008 - 2012 - специалност “Графика” , НУИ “Добри Христов” , гр.

 

Варна

 

Самостоятелни изложби:

 

2021 - Самостоятелна изложба “Йордан Георгиев живопис” , “Галерия

 

Пагане” , гр.София.

 

2020 - Съвместна изложба “Слънца и брегове” , “Галерия 8” , гр.Варна.

 

2020 - Участие в съвместна изложба “20/20” . “Галерия Ларго” ,

 

гр.Варна.

 

2019 - Съвместна изложба “Между нас казано” , Галерия “Пагане” ,

 

гр.София.

 

2016 - Награда за успешен дебют , като художник пленерист “Media

 

Awarts” гр, Варна.

 

2016 - грамота за участие в традиционния студентски пленер “В духа

 

на Майстора”, с. Шишковци, гр. Кюстендил.

 

2015 - участие в обща изложба “Йордан Йорданов , Георги Йорданов ,

 

Йордан Георгиев”, ГХГ “Борис Георгиев”, гр. Варна.

 

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://kapana.bg/afish/izlozhbi/item/16717-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD,-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD?iccaldate=2021-6-1#sigProIda1c4b1ed2a

1 comment

  • Comment Link Светла Велинова Светла Велинова Юни 14, 2021

    Много Талантлив млад художник!
    Как мога да установя контакт с него?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…