Независимо дали празнуват Трифон Зарезан или Свети Валентин, галерия Възраждане кани пловдивчани и гостите на града на изключителната изложба „Разкази за Универсума“ на големия български живописец Васил Петров.

 

Откриването е на 14.02.2023 г., вторник, от 18:00 ч. Творбите ще може да се разглеждат на живо в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 06.03.2023 г.

 

„С новата експозиция на Васил Петров отново попадаме в живописната магия на неговия художествен свят, населен с характерните персонажи от митовете и легендите, а може би и от сънищата на художника. Васил е пребогата личност с интелект и познания. Ще се любуваме на магьосните му морета, на величествените му коне и още и ощо. Всяка картина на художника е едно ново, неповторимо живописно чудо. И ако не сте виждали битка между кентаври, горгони и харпии, елате на изложбата на Васил – да видите и съпреживеете“, пише Краси Алексиева.

301 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…