Галерия Възраждане Ви кани на „Под едно небе“ – изложба живопис на творческия тандем Валентина Чернева – Cherry и Милен Маринов. Откриването е на 18.04.2023 г., вторник, от 18:00 ч. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 08.05.2023 г. 

 

Варненският артистичен тандем Валентина Чернева и Милен Маринов са истински, неподправени сюрреалисти. Двамата автори владеят перфектно всички компоненти на сюрреализма. Те са удивителни рисувачи, което им помага да извайват чудесните си идеи в прекрасно формуване. В картините им има и поезия, и мечтателност, и необикновени хрумвания в сюжетите. Има и социални моменти, които кореспондират с настоящето ни. Има и много, много красота и финес. Творбите им са носители на онази магичност, омайност и артистичност, които могат да бъдат създадени единствено с приомите на сюрреализма; не на последно място често съчетан с определен символизъм. 

 

                                                                       Краси Алексиева, 2023 г.

 

Валентина Чернева – Cherry

 

 През 1970 г. родена в Разград.  През 1989 г. завършва Национална Гимназия за Приложни Изкуства „Професор Венко Колев” – гр. Троян, специалност керамика, майстор-грънчар II-ри разряд.

Член на Сдружението на художниците – Варна. Има осъществени 5 самостоятелни изложби и три в тандем с Милен Маринов. Автор е на илюстрациите на пет книги. Носител е на две втори награди по живопис и една специална награда от национален конкурс „Диря в морето“ – Български Моряшки Синдикат – Варна през 2019 г., 2020 г. и 2022 г.

 

Милен Маринов  

 

Роден през 1965 г. във Варна. 

Образование:

1988 -93 г. Национална Художествена Академия – София,

Магистърска степен  специалност Консервация и реставрация на произведения на изкуството.

Член на Сдружение на художниците – Варна, член на управителния съвет.

Има осъществени 8 самостоятелни изложба, 3 в тандем с Валентина Чернева и още няколко заедно с Евелина Пенева, Валери Ценов и Красимир Генов.

 

Награди

2022 – Награда за живопис на община Варна – Есенен салон

2021 – Отличие от Галерия Арт Маркони – за свеж и нетрадиционен поглед към проекта „Портрет на Варна в 100 живописни платна” –

2021 – II награда за живопис на Национален конкурс „Диря в морето“

2019 – I награда за живопис на Национален конкурс „Диря в морето“ 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…