“Ласката на светлината” носи името на най-новата изложба на пловдивската художничка Николина Панева и ще бъде представена тази събота под тепетата. Събитието ще се състои от 18:00 часа в Арт Галерия Пловдивски Културен Институт.

 

„Ласката на светлината“ е първата й самостоятелна изложба, която представя пейзажни платна с акцент светлината, цветовете и радостта от красотата около нас.

 

Николина Панева е родена в град Пловдив, завършила е НХГ „Цанко Лавренов“, а след това ВТУ „Кирил и Методий- специалност живопис при професор Николай Иванов. Получава награда за живопис в годишна студентска изложба, но не продължава да се развива като художник. След 20 години отново преоткрива в себе си копнежа за творчество и започва да се занимава с живопис- вече с акрилни бои.

 

Куратор на изложбата е Илиян Колев.

 

Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки делничен ден от 16:00 до 21:00 часа, събота и неделя – от 10:00 до 17:00 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…