След представянето си в сградата на Европейския парламент в Страсбург, фотографската изложба „Енергия за хората“ пристигна и в България, като първото ѝ експониране е в Пловдивската народна библиотека. Откриването ще се състои днес – 18 юни от 11:00 часа в централното фоайето на библиотеката. Кадрите разказват истории от България, Белгия, Испания, Полша, Португалия и представят актуална картина на домове и хора в преход от енергийна бедност към енергийна независимост. „Енергия за хората“ разглежда проблема, но и предлага решения, за които е време да се действа сега.

 

Автор на снимките е новозеландската фотографка Мириам Стронг, а идеята е на природозащитната организация Friends of the Earth Europe (за България партньор е Екологично сдружение „За Земята“).

 

Близо половината българи живеят в енергийна бедност, а в цяла Европа са около 50 милиона души. Енергийната бедност има много лица и включва повече от борбата за плащане на високи сметки в края на месеца. Някои домакинства не могат да отопляват или охлаждат домовете си, други не могат да си позволят да готвят за семейството си или да осигуряват нужната осветеност. Изложбата предлага истински истории и работещи решения от цяла Европа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…