Пътуването на интерактивната изложбата за Атанасовско езеро „симБиотично” продължава през юни в Пловдив, а домакини са Творчески Комплекс Инкубатор в Капана. Инициативата „СимБиотично” е  посветена на крехките връзки вътре в езерото, на връзките между него и човека. Тя разказва историята на едно солено езеро, разположено в самия Бургас - Атанасовско езеро. Място, където балансът между човека и природата е възможен.

На тази изложба няма да видите обичайните красиви фотоси или табла с напоителен текст и обяснения. Напротив чрез забавни илюстрации, анимации, клипчета и игри ще научите какво е било езерото в миналото и как се е променило. Ще провокираме сетивата ви, ще ви усмихнем, а докато се забавлявате ще научите кой живее в езерото, къде мигрират птиците, как се получава солта и какво още се крие в зелено - червените му води, обясняват авторите на идеята.

Малки и големи ще могат да се забавляват с птичия копир, да строят валове, диги и бохори и да сглобят пъзелите с основните заплахи за птиците. Изложбата е продукт и от симбиозата между самите автори – еколог, архитекти, дизайнер, които няколко месеца търсиха най-добрата и вълнуваща форма, за да представят връзките в езерото, по начин, който да е забавен, но и да провокира към мислене и активна гражданска позиция.

Изложбата се открива в четвъртък в 19.00 часа в пространството Creative Corners - на Инкубатор в кв. Капана (ул. Братя Пулиеви 4) и ще приема публика до 30 юни всеки ден от 10:00 до 19:00 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…