Общински Институт „Старинен Пловдив” Ви кани на изложба с мозайки,сътворени от възпитаници на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, които ще бъдат показани в Малката базилика.

Изложбата се открива на 28 април 2016 г., четвъртък, от 16.00 часа и се организира за втора поредна година. Тя е част от богатия артистичен календар на училището, посветен на 40-тата годишнина от неговото създаване.

Ученици в 10-ти и 11-ти клас от специалността „Стенопис“ в НХГ „Цанко Лавренов“ - Пловдив са създали свои оригинални мозайки, които ще покажат в Малката базилика.Произведенията на младите артисти са вдъхновени от художественото наследство по българските земи. Учениците са взаимствали композиции, мотиви и цветови гами от римските и късноантичните мозайки.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…