Тази вечер от 18.00 ч. в галерия Възраждане ще се открие изложба живопис на Светла Косева. Изложбата ще продължи до 06.10.2014 г. Светла Косева е истинско и неоспоримо явление в съвременната българска живопис. Навлязла в най-качествената за работа възраст, тя създава своите творби сякаш на един дъх. Картините ѝ са малки, възторжени химни на светлината, морето и птиците, на любовта – във възможно най-романтичната и светла поанта. Невинността, поетичният ракурс, елегантният и нежен живописен почерк, леката и светла меланхолия определят едно овладяно и високо майсторство на живописване. Светла намери и създаде своя свят, в който любовта и нежността си поделят короната. Свят, в който всичко е подчинено на светлите чувства, на бялата магия, на любовната полифония, на мечтателната съзерцателност. И ми е тъжно, че много акценти от този свят са изгубени за едни, непонятни за други, пренебрегнати от трети. И как да опазим душите си, когато сме лишени от любовната светлина към другия ?

Красимира Алексиева

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…