Турската звезда Хазар Ергючлю предизвика истерия с появата си в Лъки Дом на киното снощи. Красавицата дойде за прожекцията на последния филм на Нури Билге Джейлан “Дивата круша”, в който играе. Оказа се, че Ергючлю има солиден фен клуб под тепетата. Тя буквално се умори от снимки и даване на автографи на почитателите си, като не скри, че не е очаквала подобно посрещане. Прожекцията на “Дивата круша” бе втората от вчерашната програма на София Филм Фест в Пловдив. Преди нея режисьорът Файт Хелмер представи филмът без диалог „Сутиенът”, като на сцената пред големия екран излязоха звездите от продукцията Мики Манойлович, Ирмена Чичикова, Боряна Маноилова и Франки Уолъх.

„Дълго време търсих история, която може да бъде разказана без диалог. Този филм е вдъхновен от квартала Шанхай в Баку. Той вече не съществува, беше съборен след заснемането на филма. Имахме трудностите с азербайджанската полиция. Но въпреки всичко всеки ден беше велик ден”, обясни режисьорът Файт Хелмер.

„Както всички хубави неща в живота и това се случи изненадващо”, каза пред съгражданите си Ирмена Чичикова.

„Толкова години след Ъндърграунд отново съм тук. Това е много красив град. И много специален за мен. Ние тук завършихме Ъндърграунд и това ме прави трайно свързан с града”, поклони се на пловдивската публика култовият сръбски актьор Мики Манойлович. „Брилянтна идея е да направиш филм без диалог. За мен е скучно да вървя по добре отъпкан път. Търся нови изживявания и това е причината да съм все още жив като актьор. Тези снимки бяха много, много специални. Заради идеята. Заради начина на работа. И заради обстоятелствата, при които снимахме. Що се отнася до обстоятелствата, търся по-мека дума за поведението на полицията и обществеността в Азербайджан. Не е нормално всеки ден полиция да идва по време на снимките, а ние дори не снимахме филм за страната”, разкри Мики. „За мен бе много трудно да снимам с толкова красиви жени и да развявам сутиен”, допълни той.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…